תהליך חיפוש העבודה שדיברנו עליו לאורך כל המאמרים, ואפשר למצוא אותם כאן
מגיע כמעט לסיומו ונשאר לכם רק לחתום על חוזה שקיבלתם מצד המעסיק, רגע לפני- ריכזנו כמה טיפים שכדאי לדעת.

1.  מה שלא כתוב לא קיים במציאות
ייתכן בדרישות התפקיד שפורסמו ברשת/עיתון, או בשלב הראיון – הועלו הבטחות ודובר על תנאים שיהיו במידה ותתקבלו לעבודה. שימו לב, ברוב המקרים ולא רק בעולם העבודה, כאשר חותמים על חוזה ולא מכניסים פרט מסויים, נוטים לשכוח מכך ולא ניתן להוכיח הבטחה כזו או אחרת. חשוב מאוד שכל מה שחשוב לכם, יועלה יאושר מצד המעסיק ויתועד בכתב, בליווי חתימה של שני הצדדים.

 

  1. שורה תחתונה – שכר ותנאים

שכר היא סיבה עיקרית שבשבילה אנו מחפשים עבודה, אז למה לשים לב? ישנן צורות שונות לחישוב שכר: גלובלי, שעתי, יומי וכו. כדאי להבין ולשאול את כל השאלות מול המעסיק, להבין באיזו צורה מדובר, האם המשכורת כולל מרכיב של עמלות? האם יש תגמול על שעות נוספות, האם משולמים נסיעות, אוכל, אולי יש אופציות או מניות שמגולמות בשכר. כדאי לדעת מה הולך להיות כתוב בתלוש שכר בסוף חודש ולהימנע מאכזבה.

  1. תנאים סוציאלים

כדאי לבקש קרן השתלמות, מדובר על ערוץ החסכון היחיד בשוק שפטור ממס וגם משקיע בשוק ההון. אין חוק המחייב את המעסיק לתת לכם את זה, אך במידה והוא יעשה זאת, מדובר בהטבה משמעותית.

 

  1. רכב

איזה כיף זה רכב חברה נכון? אז האמת שכן אבל, מאוד מומלץ לבדוק כמה מהעלות עבורו תרד לכם מהשכר, הרי הדבר הראשון שאנו לומדים הוא שאין מתנות חינם.

 

לסיכום, עשו שיעורי בית על החברה ואולי אף התייעצו עם כמה מעובדיה טרום חתימת החוזה כחלק משיעורי הבית. קראו היטב את החוזה ואף עברו עליו בבית או טרום מעמד החתימה במשרד החברה. דבר שיבטיח לכם שקט תעסוקתי וידע שבחרתם נכון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *